Skip to main content

Ny sommar, nya favoriter …

Efter ett antal år i Skåne har vi njutit av vad regionen har att erbjuda när det kommer till olika och besöksmål, för att inte tala om vårt föredragna tidsfördriv, som handlar om platser att äta på. Så mycket kreativitet och så mycket talang jobbar hårt för att ge denna sydsvenska regionen kapacitet till året runt underhållning, destinationer och förplägnad åt både besökare och lokalbefolkning, oavsett årstid eller väder. Välkommen till Skåne 2022. Här är en lista över våra favoriter.

Ps. Saknar du någon av dina egna 2022 års-favoriter i Skåne? Mejla oss på hello@typeo.se och meddela!

01
Bise
Malmö

Malmö var en gång hem åt det största antalet restauranger och barer per capita i hela Sverige. Om det rekordet fortfarande står sig eller inte vet vi inte. Men med restaurang Bise har krögarna Arvid Falk och Ludvig Fredriksson öppnat restaurang och bar, utan att hålla sig till ett specifikt kök eller koncept.

Med detta senaste tillskott på Malmös restauranghimmel ska god mat, inspirerad av goda smaker från hela världen, avnjutas i en avslappnad, trevlig och lättsam atmosfär.

02
Beekind Ice Cream
Hörte

Hörte Brygga, precis vid Skånes sydkust, har varit vår personliga favorit i många år. Som en del av ställets iterativa utveckling har ägarna Martin Sjöstand och fru Emma öppnat Beekind Glass precis bakom restaurangen, i form av en stationär glassbil.

Glassen är gjord av lokala råvaror och smaksatt på samma sätt. Toppingarna görs även dem i egen regi tillsammans med strutarna som är gjorda av mjöl från kulturspannmål.

Vårt B&B är öppet

Bo på TypeO Loft
– ett avskilt enrums-B&B i Skåne där all inredning är till salu

Upptäck TypeO Loft

03
Freja
Malmö

När Agnes Hansson hittade det perfekta utrymmet på det perfekta läget tvekade hon inte att förverkliga en av sina drömmar. Resultatet har blivit en kombination av vinbar, lunch- och middagsrestaurang samt fikaställe.

Beläget vid Davidshallstorg, en av de mest eftertraktade adresserna i Malmö, är den lilla lokalen lika pittoresk som omgivningen. Ta en kopp kaffe, eller ett glas vin eller en snabb måltid innan eller efter du har besökt de många udda små butikerna i området.

04
Östangård
Borrby

Italiensk mat, hälsosam mat, fika och möjlighet att shoppa sig lycklig. Östangård är en vacker allt-i-ett lösning för att pigga upp vilket trist dag som helst. Börja i med vintageshopping, fortsätt genom caféet och avsluta i restaurangen.

Tiden däremellan kan lätt ägnas åt känslouttryck medan du vilar ögonen på den hänförande utsikten. Och du kan faktiskt också övernatta på Östangård!

05
Lillaro Café
Förslöv

Tvärs över Skåne från oss TypeO Loft ligger Lillaro Café. Här bjuds på smaskiga lättare måltider, kaffe och bakverk Bilresan till Lillaro i Förslöv är helt klart värt mödan. Väl där försvinner alla vardagens prövningar och lugnet lägrar sig.

Sätt dig i något av de många ”rummen” i den mysiga och pittoreska trädgården eller slå dig ner inne vid gjutjärnskaminen. Om du har tur finns det hembakat bröd till salu och om du har ännu mer tur är den vedeldade pizzaugnen också igång. Endast öppet på söndagar.

Upptäck alla våra smultronställen på Österlen och i Skåne

Discover All Our Favourite Spots in Österlen and Skåne

Kontakt

TypeO
Gamla Lundavägen 418
271 91 Ystad
Sweden

Select currency
EUREuro